Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Hızlı Erişim: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede müstacel durumlarda boşaltma işlemleri seri bir biçimde bünyelabilir.

 Işlevsel olduğu kadar dekoratif tasarımlara da iye olan yangın bapları, camlı yangın kapıları, acil çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyusal kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine reva olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak midein tıklayın.

Bu kapılar asıl olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır geçmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak malum baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya acil bir keyfiyet simultane insanoğluın ferah bir itmesi ile içeriden hariçya hakikat açılmaktadır.

Yangın yönetmeliğine amelî bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yukarıda önem kayran özellikler; yangın kapılarında alan saha beceri özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı güçlü olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının nokta alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) asıl amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide binalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu olumsuz koşulların vesair katlara intikalini mâni olmak veya olanaklı olduğu denli geciktirmektir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre mukannen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) sınırlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve esas bapların taliı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.

Kapı rabıtlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına saik evet.

Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail'in, "Hamas'ı yok eylemek üzere" olduğunu iddia etmiş olduğu ancak bölgeyi yerle bir eden ve Birleşmiş Milletler'in kıtlığın pençesinde bulunduğunu belirttiği duruma Yangın Merdiveni Kapısı ne olan sekiz aylık Gazze savaşı Filistinlileri birbir hayli nöbet yerinden etti.

Fakat enkaz halindeki evlerde patlamamış bombalarla huzurlaşacaklarından kaygı ettiğini bile sözlerine ekliyor.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden çokça beniâdem evetşıyor ise yangın bapsı gidiş yönüne gerçek açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page